מיזם מיוחד בשיתוף סלבריטאים מובילים: מתכון מהקרטון לראש השנה

מתכון לראש השנה- מתכון מהקרטון

לכבוד ראש השנה בחסדי נעמי בחרו לצאת בפרויקט מיוחד. בפעילות בחרו לעשות שיתוף פעולה עם אושיות אינסטגרם מתחום האוכל. לפרויקט התנדבו 10 אושיות אינסטגרם למען ניצולי שואה, קשישים ומשפחות נזקקות הנתמכות בעמותת חסדי נעמי. המתנדבים יכנו מתכון לראש השנה מהמוצרים של סלי המזון.

מתכון מהקרטון

שיתוף פעולה מיוחד וראשון מסוגו. חסדי נעמי החליטו לרגל ראש השנה ליצור מבחר מתכונים גדול לנתמכי העמותה. נוצר קשר עם 10 אושיות אינסטגרם מוכרות מאוד בתחום האוכל שהתנדבו לקחת חלק בפרויקט ולהכין מתכון לראש השנה.

בין הטבחים והטבחיות היו, אריאל נועם זיידן ("כמעט שבת שלום", קשת 12) והוא רק בן 9 , שחר ואורן ("המסעדה הבאה"), אופירה יחיא ("מתוק בפה"), אילנה טל, נעמה צור ("טעם מתוק") , נעה שפירו, אביאור ספיר, גיא שוקרון ועטרה ג'ורנו.

כל אחד מהם קיבל את סל המזון של חסדי נעמי, הכולל מוצרים יבשים, מבחר ירקות ופירות, דגים קפואים ועופות. סלי המזון של ראש השנה כוללים גם את סממני החג כמו דבש ועוגת גבש. על המתנדבים הוטל אתגר התואם את כישוריהם.

האתגר- מתכונים לראש השנה

מתכון מהקרטון הוא אתגר להכנת מתכונים מיוחדים וטעימים ממוצרי סל המזון של חסדי נעמי בלבד. על כל אחד מהאושיות ליצור מתכונים ייחודיים וצבעוניים לארוחת החג. התגובות לאתגר לא איחרו להגיע. שחר ואורן אמרו "לא יהיה קשה לעשות פה מתכון משגע, יש כאן שפע של חומרי גלם".

סלי המזון של העמותה מכילים מגוון רחב מאוד של מוצרים, החל משימורים שונים דרך פירות וירקות וכמובן שגם עוף ודגים קפואים. חסדי נעמי והאושיות שמו לעצמם מטרה, בחג הזה כולם אוכלים!

השתתפות בפרויקט ותמיכה בו

כל אחד יכול לקחת חלק בפרויקט, כל מה שצריך לעשות זה להכין מתכון לראש השנה. המתכון צריך להיות פשוט להכנה וממוצרים בסיסיים. את המתכון ותהליך ההענה אפשר לעלות לרשתות החברתיות ומכובן לתייג " #מתכוןמהקרטון"

ניתן גם לתרום לקמפיין מימון ההמונים לקניית מצרכי המזון לניצולי שואה, קשישים ומשפחות נזקקות. לתרומות ניתן להכנס לאתר גיוסים

המתכונים לראש השנה

מתכונים של נועה שפירו- אורז וירקות

ירקות אפויים בתנור 

מצרכים:
בטטה אחת
3 תפוחי אדמה (או 2 גדולים)
חצי בצל לבן
5 שיני שום כתושים
רבע כוס שמן זית
2 כפות דבש
כפית מלח
כפית פפריקה מתוקה
חצי כוס כוסברה/פטרוזיליה

אופן ההכנה:

נחתוך את הבטטה והתפוח אדמה לקוביות, ונערבב בקערה עם כל המרכיבים. נכניס לשקית קוקי, ונאפה 40 דקות בתנור שחומם מראש על 180°. לאחר מכן נאפה עוד 10 דקות בלי שקית.  בתאבון 😉  

אורז ואפונה 

מצרכים: 
כוס אורז (לא מבושל)
2 כוסות מים
3/4 כפית מלח
3 כפות שמן קנולה
חצי בצל לבן
חצי כוס אפונה

אופן ההכנה:

כדי להכין את האורז, נטגן חצי בצל עם שמן ומלח עד לריכוך, נוסיף את האורז והמים ונבשל 10 דקות.
לאחר מכן נוסיף את האפונה ובתאבון.😋

מתכון לראש השנה

עקבו אחרינו ברשתות החברתיות ותגלו את כל המתכונים שהכינו.

מתכון לראש השנה- עוף ממולא של עטרה ז׳ורנו

  
מרכיבים:
עוף שלם
1 בצל לבן
1 בצל סגול
כוס אורז
3 כפות צנוברים
1/3 צרור כוסברה טריה
3 תפוחי אדמה ו-2 בצלים שלמים
– תבלינים:
מלח
פלפל שחור
ראס אל חנות
סילאן (לא חייב)

מתכון לראש השנה- מתכון מהקרטון

אופן ההכנה:
יש לבשל את האורז למשך 10 דקות במים בלבד יחד עם כ-2 כוסות מים.
האורז אינו צריך להיות מוכן ב-100%.
בזמן שהאורז בבישול יש לטגן היטב את הבצל הלבן והסגול עד לריכוך מלא.
לאחר שאורז מוכן יש לסנן היטב את המים מהאורז ולתת לו להתקרר עד הסוף. את אותה פעולה יש לעשות עם הבצל המטוגן. (לא להשתמש בבצל והאורז שהם חמים, כל דבר צריך להיות מסונן היטב בקערות נפרדות.)
לאחר שהבצל והאורז יתקררו היטב יש לאחד את האורז והבצל, להוסיף את הצנוברים והכוסברה והתבלינים:
כפית מלח, כפית פלפל שחור, 2 כפות שמן וחצי כפית ראס אל חנות.
לערבב היטב ולהניח במקרר להתייצבות.
את העוף יש לשטוף היטב מבפנים ומבחוץ.
להכין את משחת התבלינים שמורחים על העוף:
מלח, פלפל שחור, צילי, ראס אל חנות, שמן ולחובבי המתוק 3 כפות סילאן. (אפשרי לוותר למי שלא אוהב מתוק.)
מערבבת היטב את התבלינים ומורחת על כל העוף מבפנים ומבחוץ גם בבטן העוף וגם מתחת לעור העוף.
לאחר שמרחתי היטב, ממלא את העוף במילוי שהכנתי מעט דוחסת לבטן שיגיע המילוי עד לבפנים.
סוגרת מעט את העוף עם העור שמעל, אין צורך לקשור את העוף.
מכניסה את העוף לתבנית פיירקס המיועדת לאפיית עופות שלמים עם השמן שנותר בקערה ואת התפוחי האדמה והבצלים השלמים.
למי שאין את תבנית הפיירקס, יש תבניות חד פעמי עמוקות יש לצפות בנייר אפיה את התבנית ולכסות את העוף בנייר כסף.
יש להכניס לתנור שחומם מראש על חום של 200 מעלות. לאפות את העוף כ-45 דקות על חום של 200 מעלות ו-5 דקות נוספים להסיר את הנייר כסף/ מכסה הפיירקס ולאפות על תוכנית גריל.

שתפו את המתכונים עם החברים 

Facebook
WhatsApp
Twitter
Email
LinkedIn
Print

מצרכים:
4-6 פילה אמנון
1/4 כוס שמן קנולה
1 כפית שום כתוש
4 כפות רסק עגבניות
1 כפית כמון
1/2 כפית קימל
1 כפית פפריקה מתוקה
פפריקה חריפה לפי הטעם
מיץ מלימון אחד
1 כפית מלח
1 כפית סוכר

 

אופן ההכנה:

בקערה שמים: כמון, קימל, שום, פפריקה מתוקה ומיץ מלימון אחד.

מחממים שמן בסיר שטוח ושופכים את תוכן הקערה, מערבבים קלות. מוסיפים רסק, מלח, סוכר, פפריקה חריפה וככוס מים ומערבבים. מבשלים על אש בינונית כ25 דקות. ממליחים את הדג ומוסיפים אותו לרוטב.
מבשלים כ20-25 דקות, מנערים קלות את הסיר מדי פעם.

טובלים חלה ברוטב ומתענגים🥰

נהניתם?! שתפו...

WhatsApp
Facebook
Email
Twitter
LinkedIn
Print
הפסח לא משאירים אף משפחה נזקקת, קשיש או ניצול שואה בלי אוכל לחג
ליל הסדר באירוח מלא בבית מלון לניצולי שואה וקשישים בודדים ❤️
מחבקים את תושבי הדרום
דילוג לתוכן