איך לעבור חגים שמחים בלי להשמין

מאת: ליאורה חוברה דיאטנית קלינית M.Sc. ויועצת התזונה לעמותת חסדי נעמי

החגים הבאים עלינו לטובה מביאים הרבה שמחה אבל גם הרבה ארוחות, מזון משמין וקלוריות. מכיוון שמדובר בחודש ארוך ורובינו עושים "גשר" בין החגים גם מבחינת האוכל אפשר בקלות לצבור 2 – 3 ק"ג בחודש שכזה.

אז למי שרק עכשיו הצליח לפטר משניים שלושה קילוגרמים או למי שסתם לא מתחשק לא להתעבות כמה טיפים שיעזרו לעבור את החגים וגם לשמור על המשקל:

• תכנון היא מילת המפתח. השתדלו לתכנן כל יום בנפרד, לפי הארוחות והאירוחים הצפויים.

• להקפיד לאכול ארוחה עיקרית אחת ביום, בצהריים או בערב. ארוחה זו בדרך-כלל עתירת קלוריות ולכן מומלץ לתכנן את סדר היום כך שלא תופיע פעמיים ביום.

אם אתם מארחים יש לכם שליטה על המזון המוגש. מומלץ להכין מזונות ללא טיגון ותוספת שומן. להגיש הרבה ירקות ומוצרים דלי שומן ולהימנע מעוגות קצפת ופיצוחים… כמו כן כדאי לחלק לאורחים את המזונות שנשארו כדי לא לאכול את השאריות.

• אם אתם מתארחים מותר בהחלט לציין שנמצאים בדיאטה, במיוחד אם הסיבה היא בריאותית. ניתן לסרב באדיבות לתוספות גם בלי להעליב את המארחים. השתדלו לבחור את המאכלים הפחות משמינים. להעדיף מנות עיקריות לא מטוגנות: תוספות בכמות סבירה ולמנות אחרונות – פירות או גלידה ולא עוגה.

• השתדלו להחליט בתחילת הארוחה על גודל המנה שתאכלו. כאשר יושבים מול שולחן עמוס קל מאוד להיסחף ולאכול עוד ועוד. מלאו לעצמכם צלחת מתוך שיקול דעת ומחשבה ואל תוסיפו לה עוד.

• בערב החג עצמו – מומלץ במשך היום לאכול ארוחות קלות  (אבל לא לצום), כדי לא להגיע מורעבים לשולחן החג.

• בארוחות החג עצמן רצוי לבחור באחת משתי שיטות:

1. לבחור 2-3 מזונות אהובים ומהם לאכול מנה סבירה.

2. לקחת מנות קטנות לטעימה ממזונות רבים.

• השתדלו לאכול בארוחות ולהימנע מנשנוש מתמיד בין הארוחות.

• לא לשכוח כי קיימים גם ימים של "בין החגים". בימים אלה לחזור לשגרה ולא לנקוט בשיטה של "אם כבר אז כבר".

• בנוסף כל העומס הזה על מערכת העיכול גורם לאי נוחות, צרבות, כאבי בטן, יציאות לא סדירות, נפיחות וכו'. אפשר להיעזר בצמחי מרפא שקצת מקילים על כאבי הבטן ותחושת אי הנוחות.

לגבי כל הצמחים מומלץ להכין חליטה שאפשר לשתות חם או קר. לחליטה מומלץ להשתמש בצמחים טריים אם יש בנמצא או במיובשים שניתן לרכוש בחנויות טבע או בתי מרקחת המתמחים בתחום.

להכנת החליטה יש לשים בכוס כפית עלים או זרעונים. להוסיף מים רותחים, לכסות ולהשהות במשך 10 דקות. לסנן ולשתות.

שומר וקימל– הכוונה לזרעוני הצמח. מתאים במיוחד לנפיחות שלאחר ארוחה או גזים במערכת העיכול. קימל אפשר גם לפזר זרעונים על המזון עצמו.

קמומיל – צמח נפלא המרגיע באופן כללי את מערכת העיכול ומתאים לכל בעיית עיכול. ניתן לרכישה גם בתיונים מוכנים.

זנגויל – השורש מתאים בעיקר לבחילות. ניתן לפרוס ממנו 2 – 3 פרוסות דקיקות ולהכין חליטה או להשתמש למציצה בקוביות זנגוויל מסוכרות הנמכרות בבתי טבע.

נענע – מרגיע כללי למערכת העיכול. פשוט להכין חליטה ולשתות.

 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

נהניתם?! שתפו...

WhatsApp
Facebook
Email
Twitter
LinkedIn
Print
הפסח לא משאירים אף משפחה נזקקת, קשיש או ניצול שואה בלי אוכל לחג
ליל הסדר באירוח מלא בבית מלון לניצולי שואה וקשישים בודדים ❤️
מחבקים את תושבי הדרום
דילוג לתוכן